Aktuelnosti

Aktuelnosti iz LOKa

19.03.2009.

LOK MKF sponzor “Prvog evropskog kongresa o Down sindromu u Bosni i Hercegovini“

Udruženje "Život sa Down syndromom u Bosni i Hercegovini“ u saradnji sa Evropskom asocijacijom za Down syndrom /EDSA/, organiziralo je „Prvi evropski kongres o Down sindromu u BiH“ koji će se održati od 02. do 05. aprila u Sarajevu. Cilj ove konferencije je da stimuliše, ohrabri i pomogne profesionalcima i roditeljima da započnu programe na polju Down sindroma u zemljama izvan i unutar Europske zajednice, naročito onima u jugoistočnoj Europi. Na ovaj način, dostignuća u dijagnostici, prevenciji i tretmanu Down sindroma bila bi jednako dostupna širom Europe. Ponosni smo na činjenicu da je MKF LOK sponzor ovog značajnog događaja, koji će zajedno sa razvojem istraživanja i zdravstvene zaštite doprinijeti razmjeni iskustava kada je u pitanju poboljšanje kvaliteta i dužine života osoba sa Down sindromom. Potvrđene zemlje učesnice su: Engleska, Njemačka, Francuska, Italija, Austrija, Holandija, Češka i Hrvatska. MKF LOK će i u narednom periodu podržavati događaje ove vrste.

09.03.2009.

LOK MKF organizirao druženje uposlenica u povodu 8.marta

Već tradicionalno, i ove godine uposlenice LOK MKF su zajedno proslavile 8.mart – Dan žena. Za trodnevno druženje izabrana destinacija bila je Hrvatska – Zagreb. Ono što je zasigurno 8.mart 2009 ostavilo u najljepšem sjećanju jeste koncert Zdravka Čolića kojem su prisustvovale.Prilikom posjete Zagrebu posjetile su i muzej Mimara , gdje su imale priliku pogledati vrijedne kolekcije umjetničkih djela.Slobodno vrijeme nakon toga bilo je rezervisano i za posjetu zoološkom vrtu u Zagrebu koji se nalazi u preko 200 godina starom parku  Maksimiru te je idealno mjesto za opuštanje i razonodu. Ovo je nastavak lijepe tradicije druženja, koje njeguju uposlenici LOK MKF, koja će se nastaviti i u narednom periodu.

20.02.2009.

LOK MKF podržala učešće bh. tima na takmičenju iz međunarodnog prava u SAD

Strukovna nevladina organizacija „Udruženje mladih pravnika u Bosni i Hercegovini“, koja je usmjerena na edukaciju mladih pravnika, organizirala je odlazak bosanskohercegovačkog tima na prestižno svjetsko takmičenje iz međunarodnog prava  „Jessup Moot Court Competition“. Kao društveno odgovorna institucija, MKF LOK je prepoznala važnost ovog projekta i potpisala ugovor o sponzoriranju naših takmičara. Ovo svjetsko takmičenje iz oblasti međunarodnog prava okuplja učesnike iz cijelog svijeta koji pred eminetnim svjetskim stručnjacima brane i argumentuju slučaj u simulaciju suđena pred Međunarodnim sudom pravde.BH učesnicima želimo mnogo uspjeha na predstojećem takmičenju. MKF LOK će i u narednom periodu nastojati podržati projekte ove vrste.

17.02.2009.

Dodijeljena priznanja najuspješnijim službenicima LOK MKF

Ovo je bila prilika da se ukaže na njihove zasluge i angažmane koje su pokazali tokom protekle poslovne godine.Odabir najboljih izvršen je u pet različitih kategorija, a najbolje rezultate u toku 2008 godine postigli su:


EDINA BEBA
- Najbolji kreditni službenik u 2008 godini

DENIS JAMAK
– Najbolji regionalni rukovodioc u 2008 godini

SANJA TREŠNJO – Kreditni službenik sa najboljim procentom naplate u 2008 godini

AMIR ISLAMOVIĆ – Službenik koji je iskazao najveći stepen proaktivnosti u širenju kreditnih operacija

GORAN LAKIĆ
– Službenik koji je iskazao najveći stepen poslovne etike i lojalnosti u 2008 godini Posebna priznanja je uručila gospođa  Almedina Esko-Čaušević, izvršni direktor za ljudske resurse LOK MKF koja je ovom prilikom istakla:

“ Pet zaposlenika koje smo istakli i nagradili su svojim trudom i zalaganjem učinili sve nas ponosnim i iz dana u dan potvrdjuju rečenicu koja karakteriše LOK – LJUDI SU SNAGA LOK-a i njegova konkurentska prednost. Iako smo posebno istakli zaposlenike sa najboljim rezultatima u pet različitih kategorija, moram izraziti posebnu zahvalnost svim zaposlenicima LOK-a.Naših 310 zaposlenika su pokretačka snaga koja upravlja portfoliom većim od 130 miliona KM i zbog kojih smo danas jedna od vodećih mikrokreditnih fondacija u BiH.”


07.02.2009.

LOK MKF zlatni sponzor XXV internacionalnog festivala “Sarajevska zima“

Ove godine Internacionalni festival Sarajevo “Sarajevska zima” održava se u znaku svoje 25.godišnjice i 25.godišnjice XIV zimskih Olimpijskih igara.Osnovna ideja jubilarnog festivala pod nazivom“Organic Art life“ bila je da kroz program pokaže organsku vezu između umjetnosti i života. U periodu od 07.-28. februara 2009 godine Sarajevo je bilo mjesto susreta umjetnika i građana svijeta. Zadovoljstvo nam je što smo kao “Zlatni sponzor“ ovogodišnje manifestacije doprinijeli organizaciji ovog značajnog kulturnog događaja. MKF LOK će i u narednom periodu podržavati važne kulturne događaje u Bosni i Hercegovini.

Prethodna strana 11 12 13 14 15 16